dijous, 10 de novembre del 2016

PDF

Què significa PDF?
PDF (acrònim en anglès de Portable Document Format, Format de Document Portàtil) és un format de fitxer desenvolupat per l'empresa Adobe com a fitxer contenidor de documents.

Perquè s'utilitza?

  • Crear documents electrònics. Els PDF són els més proper que existeix a la idea de "l'oficina sense papers".
  • Intercanviar dades. Cada vegada més aplicacions poden llegir fitxers PDF. Cada vegada és més usual intecambiar anuncis en format PDF.
  • Arxivar dades. Hi ha programes en el mercat que permeten indexar fitxers PDF per així poder crear una biblioteca electrònica de fitxers PDF.
  • Crear documents interactius. Els fitxers PDF es poden fer servir com a formularis electrònics en què les dades que s'introdueixin es poden emmagatzemar en una base de dades
Web on descarregar el programa


Exemple de PDF: 

dijous, 13 d’octubre del 2016

¿Què és l'RGB?




SIGNIFICAT DE RGB
La descripció RGB (de l'anglès Red, Green, Blue, vermell, verd i blau) d'un color fa referència a la composició del color en termes de les intensitats dels colors primaris. Es representaen sistema hexadecimal.

SISTEMA HEXADECIMAL
En matemàtiques i informàtica, el sistema hexadecimal (abreujat hex) és un sistema numèric amb base 16. Es representa normalment utilitzant els símbols 0–9 i A–F o a–f.

CODIFICACIÓ
La codificació hexadecimal del color permet expressar fàcilment un color concret de l'escala RGB, utilitzant la notació hexadecimal. És molt utilitzada en el llenguatge HTML i JavaScript.

EXEMPLES
Blanc: FFFFFF
Negre: 000000
Vermell: FF0000
Groc: FFFF00
Verd: 00FF00
Lila: 9E3DFF



dijous, 29 de setembre del 2016

¿Que és l'HTML?

SIGNIFICAT
HTML és l'acrònim d’Hyper Text Markup Language, o, en català, "llenguatge de marcat d'hipertext".
Es tracta d'un llenguatge de marcat que deriva de l'SGML, dissenyat per estructurar textos i relacionar-los en forma d'hipertext.

CONTEXT HISTÒRIC
En el seu origen, l'HTML era un llenguatge dissenyat per compartir informació científica entre científics de tot el món. Era purament un llenguatge estructural, en què no hi havia forma de descriure l'aparença de les pàgines (ni tan sols la possibilitat de posar un text en negreta o cursiva). Més endavant s'hi van afegir nombroses opcions per formatar i presentar text i gràfics.

LLENGUATGE D'ETIQUETES
Un llenguatge de marcatge (o llenguatge de marques) combina dades i etiquetes que les marquen i que contenen informació addicional sobre l'estructura del text o la seva presentació. Les marques estan barrejades amb el text mateix. Un llenguatge de marcació combina text i informació addicional lligada al text. La informació addicional, per exemple sobre l'estructura o la presentació del text, s'expressa fent servir la marcació, intercalada al text primari.

PROGRAMES
Podem considerar que uns dels millors programes per a editar html són:

dilluns, 19 de setembre del 2016

Presentació

Hola, em dic Roc i això d'aquí serà el meu bloc. Aniré creant entrades a mesura que pasi el temps. Gràcies per la visita!!

Aquí os deixo el link d'altres blocs: