dijous, 29 de setembre del 2016

¿Que és l'HTML?

SIGNIFICAT
HTML és l'acrònim d’Hyper Text Markup Language, o, en català, "llenguatge de marcat d'hipertext".
Es tracta d'un llenguatge de marcat que deriva de l'SGML, dissenyat per estructurar textos i relacionar-los en forma d'hipertext.

CONTEXT HISTÒRIC
En el seu origen, l'HTML era un llenguatge dissenyat per compartir informació científica entre científics de tot el món. Era purament un llenguatge estructural, en què no hi havia forma de descriure l'aparença de les pàgines (ni tan sols la possibilitat de posar un text en negreta o cursiva). Més endavant s'hi van afegir nombroses opcions per formatar i presentar text i gràfics.

LLENGUATGE D'ETIQUETES
Un llenguatge de marcatge (o llenguatge de marques) combina dades i etiquetes que les marquen i que contenen informació addicional sobre l'estructura del text o la seva presentació. Les marques estan barrejades amb el text mateix. Un llenguatge de marcació combina text i informació addicional lligada al text. La informació addicional, per exemple sobre l'estructura o la presentació del text, s'expressa fent servir la marcació, intercalada al text primari.

PROGRAMES
Podem considerar que uns dels millors programes per a editar html són:

dilluns, 19 de setembre del 2016

Presentació

Hola, em dic Roc i això d'aquí serà el meu bloc. Aniré creant entrades a mesura que pasi el temps. Gràcies per la visita!!

Aquí os deixo el link d'altres blocs: